צחצוח שיניים אצל תינוקות
איך לצחצח שיניים לתינוקות?
עד גיל שנתיים מומלץ לצחצח עם מברשת רטובה בעלת ראש קטן ובעלת סיבים רכים או בעזרת גזה רטובה, ללא משחה שמכילה פלואוריד מפני שהתינוק לא יודע לירוק את עודפי המשחה וכמות נכרת של המשחה נבלעת.
אפשר לצחצח פעמיים ביום בבוקר ובערב כאשר מומלץ שהצחצוח יעשה כדבר אחרון לפני שינה - כלומר לאחר הארוחה האחרונה. יש להמנע מהרדמות עם הנקה או בקבוק (מים מותר) עקב הסיכון לפגיעה חמורה בשיני החלב (עששת דוהרת).
מגיל שנתיים ניתן להתחיל ולהשתמש במשחות עם פלואוריד המתאימות לגיל הפעוט כפי שמצויין על גבי האריזה.
חזור למעלה
השמירה על בריאות שיני החלב
כמו אצלנו המבוגרים, הכרחי להקפיד על צחצוח יעיל על מנת למנוע נזק לשיניים ולחניכיים גם אצל תינוקות, פעוטות וילדים.
על אף שאיננו רואים אותן, השיניים הקבועות שעתידות להתחיל לבקוע החל מגיל 6 לערך מתפתחות בתוך לסת התינוק החל מהלידה ואפילו לפני כן. לכן, נזק לשיניים חלביות עלול לגרום בהמשך לנזק לנבט השן הקבועה המתפתחת מתחת.
בגיל שנה או חצי שנה לאחר בקיעת השן הראשונה מומלץ לקחת לראשונה את הפעוט לרופא שיניים הן לבדיקה ראשונה והן לשם הוראות ומידע אודות המשנן החלבי שימורו וחשיבותו.
הפגישה עם רופא השיניים צריכה להתבצע באווירה נעימה כך שהפעוט ייהנה מהביקור. זה ייצור אסוציאציה חיובית לביקורים עתידיים. בנוסף עבורכם ההורים על הפגישה להיות גם אינפורמטיבית כך שתוכלו לקבל מידע כיצד לשמור בצורה הטובה על גהות הפה של הפעוט.
מתי להגיע לביקור ראשון אצל רופא שיניים?
יש להגיע לביקור ראשון אצל רופא שיניים החל מחצי שנה לאחר בקיעת השן הראשונה או בגיל שנה (הקודם מבין השניים).
בבדיקה הראשונה הרופא יבצע הערכה להפתחות המשנן, יעניק ייעוץ לגבי תזונה מתאימה והנחיות לגבי מניעת הרגלים העלולים להזיק לשיניים (כגון שימוש במוצץ, המנעות מעששת הבקבוק וכו').
ניתן לשאול שאלה או לפנות לרופא שיניים לילדים, בעמוד צור קשר.
הגולשים בעמוד זה ביקרו גם בעמודים הבאים:
חזור למעלה